donderdag 26 augustus 2010: IBK zomerkamp te Emmen (Nederland)

image_pdfimage_print

Vrijdagavond vertrok het team van de IBK België richting Nederland, waar het jaarlijkse IBK zomerkamp plaatsvond van donderdag 26 augustus 2010 – zondag 29 augustus 2010.

Meer dan 120 Budoka’s waren op het zomerkamp komen opdagen. Er werd hard getraind op Kyokushin Full Contact Karate, Kyokushin Budokai All-Round Fighting, Judo, Muaythai en zelfs op drukpunten.

Er waren verschillende nieuwe landen komen opdagen, met enkele heel goede zwarte gordels zoals de IBK Canada, vertegenwoordigd door Shihan Maximiliano Ferraiolo, die 1 x wereldkampioen Kyokushin Full Contact karate en 2 x wereldkampioen Daido Juku is, de IBK Zwitserland vertegenwoordigd door Shihan Claudio Alessi, die een palmares inzake gevechtsporten heeft van hier tot in Timboektoe en reeds 3 jaar de persoonlijke lijfwacht is van de Dalai Lama…er waren ook mensen van de IBK Bosnië en de IBK Brazilië aanwezig.

Super goede sfeer alom en op de Dan graden examen werd er onder het oog van een strenge examencommissie, een keiharde 30 man kumite gestreden voor de kandidaten Shodan 1ste Dan zwarte gordel Kyokushin Full Contact Karate.

Kancho Henk Kuipers werd door Kaicho Jon Bluming, na een periode van 5 jaar Kancho te zijn, gepromoveerd tot Kudan 9de Dan rood / zwart geblokte gordel Kyokushin Budokai All-Round Fighting en hetzelfde werd toegekend aan Hanshi Bernard Creton, die deze eer meer dan toekomt.

Shihan Mladen Sancic werd ook gepromoveerd voor zijn schitterende prestaties gedurende de afgelopen jaren en mag zichzelf vanaf nu Hanshi laten noemen.

Shihan Tom Madsen, werd als IBK Scandinavië Dai Shihan eveneens gepromoveerd tot Nanadan 7de Dan rood / wit geblokte gordel omwille van zijn inzet voor de IBK en voor het behalen van de wereldtitel M.M.A. enkele maanden geleden in Las Vegas!

Shihan Lionel Bricnet was ook van de partij en bracht 3 van de 5 nieuwe landen aan voor de IBK, waarvoor dank Shihan!

Speciale dank aan Kancho henk Kuipers voor alle moeite om ons te laten genieten van dit schitterende zomerkamp!

Speciale dank aan Shihan Don Saint voor zijn uitstekende werk als IBK secretaris!

Speciale dank aan Shihan Lionel om ons nog 3 extra landen te schenken!

Speciale dank aan Fuko Kancho Bernard Creton om mijn pijn wat te verlichten!

Speciale dank aan Shihan Frank Schöller om mij bij hem thuis te laten overnachten en de uitzonderlijke gastvrijheid die ik mocht genieten!

Speciale dank aan alle medewerkers die ons dagelijks van voedsel en drinken voorzagen!

Speciale blijk van bezorgdheid voor IBK Spanje Dai Shihan Pedro Roiz, die op het vliegveld in een ernstig auto ongeluk terechtkwam en daarbij zijn beide armen en één been brak!