zaterdag 27 november 2010: Pro Fight Karate toernooi te Toulon (Frankrijk)

image_pdfimage_print

Afgelopen weekend hebben Shihan Eric Van Vaerenbergh, Robin Geens, Franck Nolot, Gevorg Mkhlajyan en Eric Palau deelgenomen aan het Pro Fight Karate toernooi in het Zuid Franse Toulon. Het betrof hier een toernooi van hoge klasse met mooie geldprijzen en een volledige onkostenvergoeding. Alle deelnemers waren zwarte gordels met een uitstekend palmares! Het IBK team bestond uit allemaal Kyu graden (gekleurde gordels) maar de fighting spirit ontbrak zeker niet!

Robin Geens moest als eerste aantreden in de zwaargewichten en zijn tegenstander was niemand minder dan Pacome Assi … het was een mooi gevecht, Robin vocht zijn partij technisch mooi uit en verloor op punten…nadien bleek dat Robin zijn wedstrijd volledig had uitgevochten met een gebroken spaakbeen en ellepijp…respect!

Gevorg Mkhlajyan was de volgende die aantrad tegen niemand minder dan Miguel Haro ook dit gevecht ging over de volledige wedstrijdsduur en Gevorg verloor nipt op punten maar scoorde meer dan de andere halve finalist, die voortijdig moest stoppen door een TKO en veroverde zo een welverdiende 3 plaats in de categorie lichtgewichten.

Franck Nolot kwam in de halve finales uit tegen de Tsjetsjeense Kyokushin kampioen Chamil Bachaev en ging schitterend van start met prachtige combinaties, die Bachaev achteruit dwongen en hem meerdere keren flink raakten…op een halve minuut voor het einde van de ronde kwam de Tsjetsjeen met een waaier van trap en stootcombinaties naar voren gestormd, waarop Franck goed reageerde met de nodige afweren en zelfs nog enkele traptechnieken maar de laatste stoot kwam vol door en Franck kreeg prompt en terecht 8 tellen aangerekend…enkele seconden later klinkt de gong en Chamil wint verdiend de wedstrijd. Respect voor deze prestatie van Franck!

Eric Palau trad aan als laatste vechter van het nationale team, meegestuurd door Sensei Mario van Hybrid dojo. Eric kwam in zijn halve finale uit tegen Maxim Demeautis een top Kyokushin vechter met een indrukwekkend palmares op zijn naam! Eric Palau vocht uit een verdedigende positie en kwam regelmatig goed door met een rechte stoot en enkele worpen… zijn tegenstander trapte verschrikkelijke low kicks en hoge trappen naar het hoofd… Eric ontsnapte éénnmaal nipt aan een zware KO, toen hij dankzij een uitstekende dekking, een verschroeiende mawashi geri jodan naar het hoofd wist te blokken, de bovenarm van Eric was in enkele seconden dubbel zo dik! In de volgende ronde kreeg Eric een gesprongen trap voluit in het aangezicht, ging prompt neer en sprong, tot iedereen zijn verbazing onmiddelijk terug recht!! De filmpjes die later online zullen geplaatst worden zullen duidelijk maken wat ik bedoel…hoe dan ook Eric vecht zijn wedstrijd verder uit en verliest op punten, maar keert huiswaarts met wat extra zakgeld en een welverdiende 4de plaats! Het mag zeker vermeld worden dat het team van de IBK België, geknokt heeft voor wat ze waard waren en er trots mag op zijn dat alle vechters hun wedstrijd hebben uitgevochten en zonder blessures, maar met een 3de en 4de plaats huiswaarts mochten keren.

Enkele mooie gezegden die van toepassing waren op het team van de IBK België:

Pacome Assi: vertaald uit het frans over Robin Geens “die kleine gangster heeft mij verrekt pijn gedaan met zijn jabs en low kicks, ik dacht dit wordt een walk-over, want die Belg is bang van mij, maar hij bleek veel sterker dan hij liet uitschijnen”

Maxim Demeautis: vertaald uit het frans over Eric Palau “man, man, man die kerel heeft een hoofd zo hard als een kasseisteen”

Chamil Bachaev: vertaald uit het frans over Franck Nolot “leuk voor mij dat ik deze rematch win na mijn verlies tegen Nolot in Nice vorig jaar, maar ik moet toegeven zijn staande werk is flink verbeterd”

Miguel Haro: vertaald uit het frans over Gevorg Mkhlajyan “jongens toch, wat een uitputtende partij was dit, die kleine Armeniër bleef maar komen”

Shihan Koen Scharrenberg: “ik geloof dat het woord opgeven niet in het Belgische woordenboek vermeldt staat”

Speciale dank aan:

  • Onze verzorger Aaron Rys, die Frederick verving wegens werkomstandigheden
  • Guy Sauvin en alle medewerkers voor de fantastische ontvangst en begeleiding
  • Kancho Henk en Shihan Koen voor de aangeboden kans
  • Sensei Mario D’Hoker om Eric Palau mee te sturen
  • aan de vechters om de eer van het nationale team hoog te houden

Pro Fight Karate Toernooi 2010