zondag 19 april 2015: Behring Jiu Jitsu Europese meeting 2 te Vieux Condé (Frankrijk)

image_pdfimage_print

Op zondag 19 april 2015 namen Hanshi Eric Van Vaerenbergh, Senpei Diego Afonso Verde, Gilles Duflou en Amaury Knudde deel aan de tweede Europese meeting van Behring Jiu Jitsu te Vieux Condé (Frankrijk).

Om eerlijk te zijn was het zien van deze dojo echt indrukwekkend, het gebouw zelf was één grote dojo, dat op een moderne manier volledig Japans oogde en aan de overkant van de straat lag het sportcomplex voor andere sporten. Binnen in het gebouw lag een enorme zaal met tatami’s (matten)…echt indrukwekkend!

Grande Mestre begon met doceren omstreeks 10:00, waar hij de nadruk legde op het ontsnappen uit de half guard, gevolgd door meerdere sweeps. Om 12:15 stopte het gedeelte waar Grande Mestre Flavio Behring doceerde en was het tijd om de innerlijke mens wat te gaan versterken.

Om 13:15 begonnen 8 verschillende Behring Jiu Jitsu zwarte gordels aan een workshop, waarbij elk docent ongeveer 10 minuten les gaf aan een groep leerlingen. Nadien werd telkens  elke docent doorgestuurd naar een volgende groep.

Op het einde van de tweede Europese meeting mochten enkele nieuwe zwarte gordels hun diploma in ontvangst nemen en kreeg Hanshi Eric het diploma van Behring Jiu Jitsu zwarte gordel / faixa preta Professor uitgereikt, dat hij op 2 oktober 2013 te Grimbergen behaalde maar door zijn rugoperatie die enkele dagen later volgde nog niet had kunnen ophalen, overhandigd.

Bedankt aan iedereen die deelnam aan dit schitterende evenement en wat mij betreft ben ik volgend jaar zeker weer van de partij!